Hoe-kan-ik-Outlook-automatisch-mijn-e-mails-laten-opruimenGraag wil ik u laten zien hoe u stukken tekst al bouwstenen kunt bewaren voor toekomstige e-mails in Outlook. Er is namelijk een hele handige functie voor als u bepaalde stukken tekst in een e-mail ook in een andere e-mail wilt gebruiken.

U kunt natuurlijk deze stukken overtypen of met knippen en plakken steeds terug laten komen. Echter, er is ook een makkelijkere manier.

U opent hiervoor een nieuwe e-mail en u typt het betreffende stuk tekst. Dit is meteen de laatste keer dat u dat hoeft te doen. U selecteert het betreffende stuk tekst.
Vervolgens gaat u naar “Invoegen” en “Snelonderdelen”. U klikt hier op het driehoekje en gaat naar “Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen” Hier kunt u vervolgens de bouwsteen (stukje tekst) op de gewenste manier opslaan.

Als u nu bij een volgende e-mail deze bouwsteen nodig heeft, gaat u naar “Invoegen” en “Snelonderdelen” en vervolgens “Autotekst”. En met een klik staat de hele tekst op de gewenste plaats in de e-mail.

Deze handige functie heeft alleen een klein nadeel: de bouwstenen worden alleen lokaal bewaard en synchroniseren dus niet over de apparaten heen.

Terug naar alle Outlook-tips