Graag laat ik u zien hoe u op WhatsApp Business klanten kunt labelen. Oftewel hoe u chats en klanten kunt organiseren.

Via de drie puntjes aan de bovenkant rechts, komt u bij “Bedrijfstools” vervolgens klikt u op “Labels”. U ziet nu het voorstel van WhatsApp betreffende labels. Zij hebben gekozen voor: “Nieuwe klant”, “Nieuwe bestelling”, “Wachten op betaling”, “Betaald” en “Bestelling afgerond”. Als u op een van de labels klikt, kunt u via de drie puntjes aan de bovenkant rechts het label bewerken. U kunt een andere kleur kiezen en/of een andere naam. Of u kunt het label verwijderen.

Hoe kunt u de labels nu gebruiken? U gaat naar de betreffende persoon die u een label wilt geven. U houdt de naam van de persoon in kwestie ingedrukt. Dan verschijnt bovenin een balk met onder meer het teken van het label. U klikt hierop en dan kunt u het betreffende label kiezen en opslaan. U kunt er ook voor kiezen om meerdere personen te selecteren en dan het label te kiezen.

Als u uw contacten heeft ingedeeld en de juiste namen heeft gegeven aan de labels die bij uw organisatie passen; kunt u via de drie puntjes (u hoeft nu niet meer via “Bedrijfstools”) naar “Labels” om bijvoorbeeld iedereen met hetzelfde label een bericht te sturen.

Ik zou zeggen neem hier rustig de tijd voor en denk goed na welke labels u wilt gebruiken.

Terug naar alle WhatsApp tips