Hoe-kan-ik-mijn-uren-het-beste-bijhoudenDeze keer wil ik u een tip geven over een tool. Een tool die ik bijna dagelijks gebruik. Omdat ik op verschillende tijden werk voor opdrachtgevers en omdat ik de facturen maak op basis van gewerkte uren, is het heel belangrijk om mijn uren goed bij te houden.

Nu is dat natuurlijk mogelijk om te doen in een agenda, of in een Excel sheet. Echter, een zeer makkelijk, overzichtelijk en gratis programma is Toggl. U kan hier per opdrachtgever en dan (eventueel) eer per project precies bijhouden hoeveel tijd u eraan besteedt. U zet gewoon de timer aan en weer uit als u iets anders gaat doen. Ook is het mogelijk om achteraf de uren in te vullen, indien u bijvoorbeeld een vergadering heeft gehad.

Wekelijks kunt u een uitdraai maken per opdrachtgever, hoeveel uur u heeft gewerkt. Het is echt zeer gebruiksvriendelijk.

Natuurlijk is dit ook te gebruiken bij bijvoorbeeld projectadministratie: hoeveel uren ben ik bezig met dat ene project?

Terug naar alle overige tips