Wist u dat het mogelijk is om via de mobiele app van LinkedIn een videoboodschap van maximaal dertig seconden op te nemen? Een mooie manier om bijvoorbeeld uw salespitch te plaatsen. Om dit voor elkaar te krijgen, gaat u naar uw eigen profiel op de mobiele telefoon. Vervolgens klikt u op het plusje rechtsonder bij de foto. Daarna kiest u voor “Cover story toevoegen”. U kunt dan meteen een video opnemen of u selecteert uit uw bibliotheek op uw telefoon een ander al opgenomen video.

De video wordt naast mobiel ook getoond op de desktop versie van LinkedIn zodra iemand op uw profiel komt. De eerste drie seconden van de video worden gedempt getoond, als iemand dan op uw profielfoto klikt, wordt de hele video getoond. Klikt iemand niet deze eerste drie seconden dan wordt uw normale profiel weer zichtbaar.
U kunt trouwens zien of iemand een videoboodschap heeft opgenomen, dan krijgt die persoon een oranje cirkel om de profielfoto heen.

Ik hoor graag of u dit gaat doen. Ik heb het nog niet gedaan omdat ik niet zo’n held ben met video’s maar wie weet komt het nog..

Terug naar alle LinkedIn-tips