Hoe-kan-ik-mijn-e-mail-berichten-vertragenEen tip over hoe u uw e-mailberichten in Outlook kan vertragen.

In deze tijd gaat alles erg snel, er gebeurt veel en we “moeten” op veel dingen snel reageren. Maar hoe vaak gebeurt het u dat u een e-mail bericht verstuurd en dan meteen weet dat u de bijlage vergeten bent of dat u iets toch anders had moeten formuleren? Maar ja, het bericht is al weg… Gelukkig kunt u standaard e-mailberichten één of twee minuten of indien gewenst nog langer, later versturen.

Hiervoor gaat u in Outlook zelf naar het tabblad “Start”, kiest u hier “Regels” en daarna “Regels en waarschuwingen beheren”. Hier kiest u vervolgens “Nieuwe regel”, “Regel toepassen op berichten die ik verzend”. Daarna twee keer op “Volgende”. Op de vraag of u dit wilt toepassen op alle e-mail berichten, zegt u ja.

Daarna zet u een vinkje voor “Aflevering van het bericht een aantal minuten uitstellen”. En klikt u in het onderste deel van het scherm op “Een aantal”. Kies hier het aantal minuten dat u het bericht wilt vertragen en drukt u op “OK”. Vervolgens klikt u weer twee keer op “Volgende”. Als laatste kunt u de regel een naam geven en daarna klikt u op “Voltooien” en op “OK” om alles weer te sluiten.

Terug naar alle Outlook-tips