Een tijd geleden werd ik gevraagd om te helpen bij een Zoom-meeting. Ik zou onder meer verschillende keren mijn scherm delen en ook Breakout-rooms organiseren. Dit ging allemaal prima totdat ik een PowerPoint presentatie deelde via de Share knop waarmee ik ook foto’s en filmpjes had gedeeld. Ik zag zelf de presentatie maar mijn publiek zag alleen mijn verkenner….. Graag deel ik nu met u de stappen die gezet moeten worden van te voren om een PowerPoint presentatie te laten zien.

Als eerste zorgt u ervoor dat zowel Zoom als ook de PowerPoint presentatie openstaat. Vervolgens klikt u in Zoom op de groene Share knop. In het scherm dat u dan krijgt, klikt u op de PowerPoint presentatie dat dan een blauwe rand krijgt. Daarna klikt u bovenin op “Advanced” en kiest voor “Portion of screen”. Daarna op de blauwe Share knop recht onderin.

U gaat terug naar de PowerPoint presentatie waar nu een groen kader is verschenen. U klikt vervolgens twee op het beeldscherm-icoontje links onderin. U ziet het volledige scherm van de presentatie. Links onderin klikt u vervolgens op de drie puntjes en kiest hier voor “Weergave voor presentator gebruiken”. U kunt de presentatie mooi in het groene kader brengen.

Nu staat uw presentatie helemaal klaar voor de Zoom-meeting. Als u stopt met het delen, kunt u daarna er weer makkelijk naar toe. Ik zou zeggen probeer het eerst eens uit zonder publiek. Oefening baart kunst.

Terug naar alle overige tips