In deze tip wil ik u laten zien hoe u met Facebook ook berichten op Instagram kan inplannen. Ik heb het nu dus niet over bijvoorbeeld Buffer waarmee u berichten voor Instagram kan inplannen.

Om via Facebook berichten op Instagram te plannen, is het in eerste instantie wel belangrijk dat uw Instagram bedrijfsprofiel is gekoppeld met uw zakelijke Facebookpagina. De berichten zullen worden gemaakt via het gratis programma Facebook Creater Studio. Dit programma kan u downloaden via de link: https://business.facebook.com/creatorstudio/

Als het programma geopend is, ziet u bovenin de balk de twee iconen van Facebook en van Instagram staan. U klikt nu op het Instagram icoon om een instagram account toe te voegen. Indien er een koppeling bestaat tussen uw zakelijke Facebook pagina en uw zakelijke Instagram profiel, hoeft u nu alleen nog maar te klikken om een verbinding te maken met het profiel.

Om daadwerkelijk een bericht te maken, klikt u linksboven op de knop om het bericht te maken. U kunt nu het bericht schrijven en een foto of misschien video bijplaatsen. Onderin het bericht staat “Publiceren” als u op dit pijltje klikt kunt u ook voor “Plannen” kiezen. U komt weer in een ander scherm en u kiest de datum en tijdstip. Vervolgens gaat u naar Inhoudsbibliotheek en kan u zien welke berichten al zijn gepost en welke zijn gepland.

Dit hulpmiddel van Facebook kunt u weer terug vinden onder Publicatietools – Hulpmiddelen – Studio voor makers.

Terug naar alle Instagram-tips