Eerder heb ik u laten zien hoe u een sjabloon voor een e-mailbericht maakt in Outlook. Graag laat u nu zien hoe u deze zeer makkelijk kunt gebruiken en terugvinden.

U gaat als eerste naar “Nieuwe items”, dit staat links bovenin. Daarbinnen gaat u naar “Meer items” en dan “Formulier kiezen”. Binnen “Formulier kiezen” klikt u in de lijst “Zoeken in” (via het pijltje) op “Gebruikerssjablonen in bestandssysteem”. Als u dit heeft gedaan, wordt de standaardmap voor sjablonen geopend. Zoals eerder aangegeven worden sjablonen standaard opgeslagen in de map: c:\users\gebruiksnaam\appdata\roaming\microsoft\templates.

Heeft u echter een andere map gekozen bij het maken van een sjabloon, klik dan op “Bladeren” en ga dan opzoek naar de juiste map. Als u het sjabloon heeft gevonden, klikt u op “Openen”. Vervolgens past u de e-mail aan zoals gewenst en klikt u op verzenden zodra u de e-mailadressen heeft toegevoegd. Let op als u dingen wijzigt in de e-mail en dan opslaat, betekent dit niet dat het sjabloon wordt aangepast. U slaat dan een concept op van de e-mail.

Terug naar alle Outlook-tips