Business cases

Om een indruk te geven van wat ik voor u kan betekenen, neem ik u graag mee door twee business cases van mijn bedrijf. Deze business cases hebben te maken met concrete vraagstukken van opdrachtgevers. Hierbij hadden ze een bepaald resultaat voor ogen. In beide gevallen is het mij gelukt om deze opdracht tot grote tevredenheid van mijn opdrachtgever uit te voeren. En daar ben ik trots op! In de business cases vindt u een omschrijving van zowel de opdracht (‘Opdracht’) als hoe ik het heb aangepakt (‘Uitvoering’).

De eerste stap in mijn aanpak begint altijd met het helder krijgen van de opdracht. Dus, wat zijn uw wensen! Daarna volgt een plan van aanpak en uitvoering van dat plan. Hierbij vindt regelmatige terugkoppeling plaats. Daar waar nodig, wordt bijgestuurd. Zodat het resultaat ook datgene is wat u verwacht. Heeft u daarna behoefte aan evaluatie, dan maken we daar natuurlijk tijd voor.

Iedere ondernemer is uniek en houdt zich graag bezig met zijn ‘core business’. Misschien zijn er wel taken die u graag wilt uitbesteden? Maar u weet niet precies hoe dit aan te pakken? Graag nodig ik u uit, om eens van gedachten te wisselen wat ik voor u kan betekenen. En misschien is uw opdracht wel de volgende die op deze business case pagina te vinden is?

 

Turner – Kerstfeest

 

Opdracht: Een kerstfeest organiseren op een leuke locatie met iets anders dan anders.

 

Uitvoering:

Samen met de opdrachtgever hebben we als eerste gebrainstormd en wordt er gekeken wat er mogelijk is binnen het budget.  De ideeën worden verder uitgewerkt en daarna ermee aan de slag. Locaties bezoeken, mensen bellen, afspraken maken, afstemmen van de acties, draaiboek maken, planning en budget bewaken. Net zo lang totdat het programma klaar is en iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt.

Ondertussen worden de genodigden nieuwsgierig gemaakt door een mooie teaser met het thema. En worden de wensen qua eten en vervoer genoteerd en vervuld door mij.

De goodiebags worden samengesteld en langzaam maar zeker komt de grote dag dichterbij.

Op de dag zelf moet er natuurlijk ook nog het één en ander worden geregeld: iemand is ziek geworden, iemand wilt toch liever wel met de taxi (van te voren geregeld) terug enzovoort. Maar dat is alleen maar leuk en uitdagend.

Als ik een evenement verzorg, ben ik altijd ruim op tijd aanwezig op de locatie om alles nogmaals na te lopen en dingen te regelen. Ook tijdens het evenement hou ik alles in de gaten en spring ik bij waar nodig.

 

Resultaat:

Tachtig mensen die genieten van een heel mooi kerstfeest met als thema Charleston, The roaring twenties in America.  Een feest met lekker eten en leuke workshops tussendoor, dat afsluit met een groot dansfeest op de muziek van een hele goede DJ.

 

 

CCAF – Relatiegeschenken

 

Opdracht:

Voor 100 mensen een origineel geschenk verzinnen, kaartje ontwerpen en versturen.

 

Uitvoering:

Deze opdracht ben ik begonnen met verzamelen van voorstellen voor een geschenk; deze heb ik voorgelegd aan de opdrachtgever en samen hebben we besloten welke het zou worden. Daarna maak ik de afspraken met de leverancier qua uitvoering, betaling en levering.

Ondertussen maak ik een mooi kaartje dat past in het thema en bij de huisstijl van de opdrachtgever. Na de goedkeuring regel ik het drukken van het kaartje en bespreek ik eventuele aanpassingen met de drukkerij.

De etiketten worden gedrukt van uit Excel, de enveloppen worden besteld en ook de postzegels worden gekocht.

Als de geschenken binnen zijn, verandert mijn kantoor in een sorteer en inpakcentrum. Alles wordt beplakt, ingeplakt en klaar gezet voor verzending. Als laatste breng ik alles naar het postkantoor voor de daadwerkelijke verzending.

 

Resultaat:

Honderd blije mensen die een leuk cadeau hebben gekregen met een bijpassende kaart.